Praktisk information

At gå til konkurrencecheerleading

Langt de fleste hold i Rockets Cheerleaders deltager ved konkurrencer som opvisnings- eller konkurrencehold. Deltagelse i konkurrencer skaber et unikt sammenhold og giver vores udøvere en masse succesoplevelser. De oplever at være værdifulde og uundværlige i fællesskabet.
Det kræver dedikation at gå til en konkurrencesport – især cheerleading, som er en sport, hvor alle er lige vigtige. Dette betyder, at alle på holdet er en del af et vigtigt fællesskab og ingen kan undværes til træning. Derfor skal man være indstillet på at prioritere sin sport højt og komme til hver træning. På begynderhold er der træning 1 gang om ugen og måske et par ekstratræninger op mod en konkurrence. På de lukkede hold er der både hverdags- og weekendtræning samt ekstratræning, der måtte være tæt på konkurrencer.

Vi henstiller naturligvis til at man planlægger biografture, grillaftener, fødselsdage m.m. på tidspunkter, hvor der ikke er konkurrencer. På flere hold har vi regler for, hvor meget fravær man må have for at gå på holdet. I starten kan det måske føles som en stor mundfuld, at det forventes at man altid kommer og at der er fraværsregistrering, men efter et stykke tid mærker man vigtigheden af altid at komme, da hver og en er vigtig på holdet, og man vil samtidig føle sig værdifuld og betydingsfuld.

På alle vores hold går vi meget op i at have et godt sammenhold. Vi planlægger ofte sociale arrangementer, hvor vi kan hygge os sammen. Og når man dyrker en sport, hvor man kommer så tæt på hinanden til træning, så kan det ikke undgås, at der bliver knyttet stærke bånd. Konkurrenceelementet er også med til at knytte holdkammerater sammen. Vi har et fælles mål og en fælles drøm, og vi skal i fællesskab nå derhen. Man finder venner for livet, både på sit eget hold og på de andre hold.

Vi deltager hvert år i 3-4 konkurrencer og alle udøvere er naturligvis med til de konkurrencer, deres hold stiller op i.


De fleste hold i Rockets er konkurrencehold:

Vi gør opmærksom på, at de fleste hold hos Rockets pt. er konkurrencehold og udøverne forventes at deltage i konkurrencer, holdet stiller op til. Der er tale om 3-4 konkurrencer (alt efter holdets niveau) mellem november og juni. Konkurrencedatoer bliver offentliggjort så snart klubben kender disse.


Konkurrencer 2021/2022:

Nationale konkurrencer for alle opvisnings- og konkurrencehold:

Jule Cup 2021: Lørdag d. 27. november, Arena Randers
Spring Cup: lørdag d. 12. marts,  Brøndby Hallen
DM: lørdag d. 21. eller søndag d. 22. maj, København

Konkurrencer for udvalgte hold:

Nordic All Level Championship: Lørdag d. 4.-søndag d. 5. december, Partille Arena, Sverige
Ved kvalifikation: EM slut juni eller start juli

Vigtige datoer:

 

TBA

Til træning:

Du skal være omklædt, når træningen går igang. Træningstøj er på, skoene er bundet, al håret er væk fra ansigtet og sat op i en hestehale, alle smykker er taget af og man har sin vandflaske med ind i salen. Har du lige fået lavet huller i ørerne eller andre piercinger, skal disse være dækket af sportstape, inden træningstart.

Træningstøj består som regel af shorts, t-shirts eller leggins og langærmet bluse, som udøvere selv anskaffer sig. Er det din første prøvetræning, bedes du tage noget lignende på. Gerne shorts hvis du har, samt en tætsiddende T-shirt – helst uden snore, lynlåse,  lommer og hætter. Dette er af sikkerhedsmæssige årsager, når vi stunter.

Til træning skal alle bære indendørs hvide træningssko. De fleste medlemmer bruger sko af mærkerne Nfinity og Varsity, men du kan også bruge lignende sko . Vi kan anbefale butikker, når du er blevet meldt ind. Udøverne i Rockets Cheerleaders har en facebook gruppe hvor man kan købe og sælge brugt udstyr. Søg på ‘Rockets Brugtbiksen’ på facebook.


Springtræning:

Alle udøvere hos Rockets Cheerleaders bliver tilbudt springtræning som supplement til cheertræning.

Mere information om vores springhold findes på siden “Springgymnastik“.


Øvrige omkostninger:

På alle hold betales der en startpakke pr. sæson. En startpakke indeholder for de fleste holds vedkommende licens til forbundet,  klub t-shirt, sløjfe, leje af uniform.

Hold, der er markeret som åbne hold betaler separat for konkurrencer. Prisen for en national konkurrencer ligger omkring 350-450 kr.

For alle hold er det gældende, at transport til konkurrencer i Jylland samt overnatning og morgenmad kan tilkøbes for 500-600kr. tur/retur

Tjek de enkelte holdsider for at se omkostningerne.

Du skal dog selv købe træningssko og træningsshorts eller -bukser. Du har også mulighed for at købe officielt træningstøj i vores Webshop.


Passivt medlemskab:

Det er mulighed at støtte Rockets Cheerleaders gennem et passivt medlemskab. Hvis forældre, bedsteforældre eller andre ønsker at blive passive medlemmer, koster det kr. 50,- pr. måned.

Indmeldelse som passivt medlem sker via e-mail til info@rocketscheerleardes.com.


Fritidsforsikring:

Rockets Cheerleaders har ingen forsikring, som dækker, hvis et medlem kommer til skade under træningen eller til konkurrencer. Vi skal derfor opfordre dig til selv at sørge for at have tegnet en fritids-/ulykkesforsikring både til dig selv og til dine børn, som dyrker idræt i fritiden. Rockets Cheerleaders har, gennem sit DGI medlemsskab, naturligvis en kollektiv forsikring, som dækker instruktører, ledere og andre frivillige, der yder en indsats i foreningen.


Udmeldelse:

Udmeldelse af foreningen Rockets Cheerleaders kan kun ske via hjemmesidens web formular.
Du kan udmelde dig af Rockets Cheerleaders på et hvilket som helst tidspunkt. Der skal ALTID betales kontingent i den måned hvor udmeldelsen falder.
Falder udmeldelsen senere end den 15. i måneden skal der betales kontingent for den efterfølgende måned.