Praktisk information

Konkurrence eller ikke konkurrence?

Vi tilbyder både opvisnings-/konkurrencehold samt hold helt uden konkurrencer. Ønsker du at gå på et konkurrencehold, er det obligatorisk at deltage i sæsonens konkurrencer samt de tilhørende generalprøver. Det forventes også, at du deltager i alle træninger og som minimum melder afbud i god tid direkte til trænerne, hvis du er forhindret. På hold uden konkurrencer kan man vælge at deltage i 1-2 opvisninger internt i klubben i løbet af året. Under de enkelte hold kan du få et overblik over træningsmængde og økonomi.


At gå til konkurrencecheerleading

Langt de fleste hold i Rockets Cheerleaders deltager ved konkurrencer som opvisnings- eller konkurrencehold. Deltagelse i konkurrencer skaber et unikt sammenhold og giver vores udøvere en masse succesoplevelser. De oplever at være værdifulde og uundværlige i fællesskabet.
Det kræver dedikation at gå til en konkurrencesport – især cheerleading, som er en sport, hvor alle er lige vigtige. Dette betyder, at alle på holdet er en del af et vigtigt fællesskab og ingen kan undværes til træning. Derfor skal man være indstillet på at prioritere sin sport højt og komme til hver træning. På begynderhold er der træning 1 gang om ugen og måske et par ekstratræninger op mod en konkurrence. På de lukkede hold er der både hverdags- og weekendtræning samt ekstratræning, der måtte være tæt på konkurrencer.

Vi henstiller naturligvis til at man planlægger biografture, grillaftener, fødselsdage m.m. på tidspunkter, hvor der ikke er konkurrencer. På flere hold har vi regler for, hvor meget fravær man må have for at gå på holdet. I starten kan det måske føles som en stor mundfuld, at det forventes at man altid kommer og at der er fraværsregistrering, men efter et stykke tid mærker man vigtigheden af altid at komme, da hver og en er vigtig på holdet, og man vil samtidig føle sig værdifuld og betydningsfuld.

På alle vores hold går vi meget op i at have et godt sammenhold. Vi planlægger ofte sociale arrangementer, hvor vi kan hygge os sammen. Og når man dyrker en sport, hvor man kommer så tæt på hinanden til træning, så kan det ikke undgås, at der bliver knyttet stærke bånd. Konkurrenceelementet er også med til at knytte holdkammerater sammen. Vi har et fælles mål og en fælles drøm, og vi skal i fællesskab nå derhen. Man finder venner for livet, både på sit eget hold og på de andre hold.

Vi deltager hvert år i 3-4 konkurrencer og alle udøvere er naturligvis med til de konkurrencer, deres hold stiller op i.


De fleste hold i Rockets er konkurrencehold:

Vi gør opmærksom på, at de fleste hold hos Rockets pt. er konkurrencehold og udøverne forventes at deltage i konkurrencer, holdet stiller op til. Der er tale om 3-4 konkurrencer (alt efter holdets niveau) mellem november og juni. Konkurrencedatoer bliver offentliggjort så snart klubben kender disse.


Konkurrencer 2022/2023:

Nationale konkurrencer for alle opvisnings- og konkurrencehold:

  • Julecup 12. november i Randers
  • Springcup 11.-12. marts i Gladsaxe
  • DM 27. maj i Frederikshavn

Konkurrencer for udvalgte hold:

  • NALC 3.-4- december i Partille, Sverige
  • EM juni/juli (ved kvalifikation)

Herudover skal man som udøver på show-/konkurrencehold deltage i følgende generalprøver og shows:

  • Generalprøve Julecup 5. november
  • Generalprøve Spring Cup 4. marts
  • Generalprøve DM 13. maj
  • Sommer showcase 17. juni

 

Til træning:

Du skal være omklædt, når træningen går igang. Træningstøj er på, skoene er bundet, al håret er væk fra ansigtet og sat op i en hestehale, alle smykker er taget af og man har sin vandflaske med ind i salen. Har du lige fået lavet huller i ørerne eller andre piercinger, skal disse være dækket af sportstape, inden træningstart.

Træningstøj består som regel af shorts, t-shirts eller leggins og langærmet bluse, som udøvere selv anskaffer sig. Er det din første prøvetræning, bedes du tage noget lignende på. Gerne shorts hvis du har, samt en tætsiddende T-shirt – helst uden snore, lynlåse,  lommer og hætter. Dette er af sikkerhedsmæssige årsager, når vi stunter.

Til træning skal alle bære indendørs hvide træningssko. De fleste medlemmer bruger sko af mærkerne Nfinity og Varsity, men du kan også bruge lignende sko . Vi kan anbefale butikker, når du er blevet meldt ind. Udøverne i Rockets Cheerleaders har en facebook gruppe hvor man kan købe og sælge brugt udstyr. Søg på ‘Rockets Brugtbiksen’ på facebook.


Springtræning:

 


Øvrige omkostninger:

På alle hold betales der en startpakke pr. sæson. En startpakke indeholder for de fleste holds vedkommende licens til forbundet,  klub t-shirt, sløjfe, leje af uniform.

 

Tjek de enkelte holdsider for at se omkostningerne.

Du skal dog selv købe træningssko og træningsshorts eller -bukser. Du har også mulighed for at købe officielt træningstøj i vores Webshop.


Passivt medlemskab:

Det er mulighed at støtte Rockets Cheerleaders gennem et passivt medlemskab. Hvis forældre, bedsteforældre eller andre ønsker at blive passive medlemmer, koster det kr. 50,- pr. måned.

Indmeldelse som passivt medlem sker via e-mail til info@rocketscheerleardes.com.


Fritidsforsikring:

Rockets Cheerleaders har ingen forsikring, som dækker, hvis et medlem kommer til skade under træningen eller til konkurrencer. Vi skal derfor opfordre dig til selv at sørge for at have tegnet en fritids-/ulykkesforsikring både til dig selv og til dine børn, som dyrker idræt i fritiden. Rockets Cheerleaders har, gennem sit DGI medlemsskab, naturligvis en kollektiv forsikring, som dækker instruktører, ledere og andre frivillige, der yder en indsats i foreningen.


Udmeldelse:

Udmeldelse af foreningen Rockets Cheerleaders kan kun ske via hjemmesidens web formular.
Du kan udmelde dig af Rockets Cheerleaders på et hvilket som helst tidspunkt. Der skal ALTID betales kontingent i den måned hvor udmeldelsen falder.
Falder udmeldelsen senere end den 15. i måneden skal der betales kontingent for den efterfølgende måned.