Om Rockets

Rockets Cheerleaders er en forening, som sætter sporten cheerleading i højsædet. Vi dyrker cheerleading som en selvstændig sport på lige fod med for eksempel håndbold og gymnastik. Foreningen blev stiftet i januar 2009.

Rockets Cheerleaders’ formål er at gøre det muligt for medlemmer at dyrke cheerleading, skabe et socialt netværk omkring sporten, samt at udbrede kendskabet til sporten. Det er endvidere foreningens formål at udvikle medlemmernes lyst til at engagere sig og tage medansvar i foreningen. Vi vil gerne være klubben med de gladeste og mest motiverede udøvere.

Vi er Danmarks mest vindende cheerleadingklub med hold der deltager til DM, EM og VM.

Klubben er hjemmehørende i København (Vanløse) og Rødovre og med mere end 200 aktive atleter er Rockets Cheerleaders blandt Danmarks største cheerleadingforeninger.

I foreningen er der 11 cheerleadinghold, der deltager i konkurrencer samt 6 cheerleadinghold, der ikke konkurrerer. Du kan læse om forskellen her.

Vi har hold for forældre/barn (2-4 år),  Tiny (4-8 år), Mini (8-12 år), Youth (12-15 år), Junior (15-18 år), senior (fra 15 år) samt et hold for forældre.

Cheerleading kan måske bedst beskrives som en mellemting mellem akrobatik, springgymnastik og måske lidt dans. Sporten indeholder løft, kast, spring og lidt koreografi. Pomponer bruger vi ind imellem, men cheerleading er ikke dans med pomponer.

Rockets træner i Rockets Hallen i Rødovre samt i idrætshallen på Kirkebjerg Skole i Vanløse. Al vores træning foregår på måtter. Vi har cheermåtter med fjedre (spring floor), som vi bruger til tumbling og når vi træner til visse udenlandske konkurrencer, samt “dead mat”, som vi bruger til danske konkurrencer og EM. Vi har også forskellige redskaber til at træne tumbling. Du kan finde adresser under Adresser/Træningssteder.